Portugees erfgoed buiten Portugal

In een eerder bericht van vandaag sprak ik over de Portugese forten in Iran. Dit zijn slechts twee voorbeelden van het grote Portugese erfgoed in de wereld. Dit filmpje geeft een indruk van de voetsporen die de Portugezen achterlieten tijdens hun lange geschiedenis van ontdekkingsreizen en kolonisatie.

(Voor de niet-Portugees sprekenden: er wordt in het filmpje gezegd dat de Portugese invloed verder gaat dan architectuur. Ook op het gebied van taal, religie, muziek, kunst en cultuur speelde de Portugese aanwezigheid een rol.)

Lees ook:Ana Free beroemd geworden door Youtube
Lees ook:250 miljoen Portugees sprekenden
Lees ook:Beelden van Torre de Moncorvo
Lees ook:Actueel overzicht van de bosbranden
Lees ook:Portugese vooral goed te horen op Roland Garros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.