Expositie: de toerist van honderd jaar geleden

Dit jaar wordt in Portugal het honderdjarig bestaan van de Republiek gevierd; op 5 oktober 1910 werd de monarchie voorgoed omver geworpen. Dit hele jaar wordt deze dag op verschillende manieren herdacht en gevierd. Eén van de vele exposities rond het thema is de expositie VIAJAR in de Torreão Nascente do Terreiro do Paço in Lissabon, een tentoonstelling waarbij het toerisme ten tijde van de Eerste Republiek onder de aandacht wordt gebracht.

In 1911 werden de eerste stappen genomen tot een georganiseerd toerisme, nadat Lissabon het vierde Internationale Toerisme Congres ontving. De eerste toeristische organisaties werden opgericht, zoals het Conselho do Turismo. Zowel in Portugal als daarbuiten werd reizen, andere plekken ontdekken en ontspannen steeds meer een onderdeel van het leven. Je ging niet alleen meer op reis om zakelijke redenen, maar ook voor het plezier. “VIAJAR” laat zien hoe de reiziger van toen er uitzag. Welke kleding werd er gedragen? Welke bestemmingen waren in de mode? Welke activiteiten stonden centraal tijdens de vakantie?

VIAJAR duurt nog tot zes oktober en is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. De entree is gratis.

Lees ook:Honderd jaar republiek
Lees ook:Vierenzestig Portugese documentaires
Lees ook:Portugal viert 100 jaar Republiek
Lees ook:Kortingen in het midden van Portugal
Lees ook:Cristo Rei waakt al 50 jaar over Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.