Het hoogste punt van Portugal: Montanha do Pico

Op het Ilha do Pico (Pico eiland), één van de negen Azoren, is de hoogste berg van Portugal te vinden, de Montanha do Pico. Met 2351 meter komt hij boven de hoogste berg van het vasteland uit (de Torre in de Serra de Estrela van 1993 meter). Het is ook de hoogste berg op de zogenaamde Mid-Atlantische Rug (een grotendeels onder water liggende bergketen in de Atlantische Oceaan). Pico is eigenlijk een vulkaan van 750.000 jaar oud, die in de 18e eeuw voor het laatst actief was.

Het is prachtig om de Montanha do Pico te beklimmen. Dit kan door de wandelpaden te volgen, of door begeleiding van een gids. Het gebruik van een gids wordt aangeraden aan nieuwelingen, omdat weersomstandigheden de zichtbaarheid van de paden soms beperken. Er wordt ook gewaarschuwd dat de bergbeklimmers in goede lichamelijke staat dienen te zijn en voorbereid moeten zijn op de veranderende weersomstandigheden.

Op de lager gelegen hellingen vind je het Paisagem da Cultura da Vinha da Ilha do Pico (landschap van de wijnbouwcultuur van het Pico Eiland), wat door de Unesco in 2004 is uitgeroepen tot werelderfgoed. Dit wijnbouwgebied wordt gekenmerkt door de verdeling in vakken door muurtjes van losse stenen.

Als je naar Ilha do Pico toe wilt kun je via internet een overnachting boeken. Als je in Portugal verblijft kun je er naar toe vliegen, maar als je vanuit Nederland komt moet je eerst naar het vasteland of naar São Miguel of Terceira vliegen. Vanaf daar kun je met de veerdienst van het bedrijf Transmaçor door naar Pico (alleen in de zomer). Daarnaast kun je ook een binnenlandse vlucht nemen, bijvoorbeeld met het bedrijf Sata.

Lees ook:Foto expositie Ilha de Moçambique
Lees ook:Slapen in een middeleeuws kasteel
Lees ook:Motorweekend in Faro weer begonnen
Lees ook:Het laurisilva van Madeira
Lees ook:Peilingen zeggen gelijkspel voor PS en PSD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.