Madeira volgeboekt voor bloemenfeest

Van15 tot 18 april wordt op Madeira het jaarlijkse bloemenfeest georganiseerd. Praalwagens vol bloemen trekken door de stad Funchal, met als thema dit jaar “Terra” (aarde), een thema dat werd gekozen ter aansluiting bij het Internationale Jaar van de Biodiversiteit. Ook zullen de kinderen weer samen een “Muur van Hoop” maken, door allen een bloem te steken in een muur op het Praça do Municipio. Hoop heeft na de vreselijke storm van 20 februari een extra betekenis gekregen voor de Madeirenses. Gevreesd werd bijvoorbeeld dat toeristen het zouden laten afweten na de negatieve berichten, maar gelukkig geven hoteleigenaren aan al zo goed als volgeboekt te zijn.

Net na de storm annuleerden enkele duizenden toeristen hun verblijf op Madeira. Hierdoor verloor het toerisme op het eiland tienduizenden overnachtingen aan inkomsten. Het grotendeels van toerisme afhankelijk Madeira hoopt echter zo spoedig mogelijk terug te zijn op het gebruikelijke niveau. De vele reserveringen voor het bloemenfeest zijn een goed begin.

Ook naar het bloemenfeest? Zorg dan in ieder geval snel voor een plaats om te overnachten, want veel keus is er al niet meer. Het programma in het Engels vind je hier.

Lees ook:Funchal maakt zich op voor Bloemenfeest 2009
Lees ook:Dodental Madeira opgelopen naar 48
Lees ook:Veertien wandelroutes in Madeira weer begaanbaar
Lees ook:Toerisme onder druk door crisis
Lees ook:Onderdelen noodbrug bereiken Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.