Veertien wandelroutes in Madeira weer begaanbaar

Na de storm van 20 februari verklaarde een regionale milieu-organisatie vandaag dat veertien van de in totaal eenentwintig wandelroutes van het eiland weer begaanbaar zijn. De overige zeven zijn nog altijd afgesloten en er zal nog 1,8 miljoen euro nodig zijn om deze weer begaanbaar te maken.

De eenentwintig officiële wandelroutes van het eiland Madeira zijn één van de belangrijkste trekpleisters van het toerisme. Er wordt dan ook grote prioriteit gegeven aan het herstellen van de wandelpaden. Het doel is binnen drie maanden al de werkzaamheden te hebben voltooid. In totaal beslaan de routes rond de honderdvijftig kilometer. De grote hoeveelheid regen die er tijdens de storm, maar ook nog daarvoor, viel zorgde voor modderstromen en schuivende aarde, die sommige routes grote schade toebrachten.

Actuele informatie over de toestand van de zogenaamde levadas vindt u op de site van Madeira Tourism.

Lees ook:Tornado zorgt voor schade en gewonden
Lees ook:Dodental Madeira opgelopen naar 48
Lees ook:Overheid bevestigt 41 doden op Madeira
Lees ook:Onderdelen noodbrug bereiken Madeira
Lees ook:Madeira volgeboekt voor bloemenfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.