Sean Riley & The Slowriders: folk rock uit Portugal

Wie denkt dat je in Portugal de hele dag fado op de radio hoort heeft het mis. Portugal is het Europese land waar de meeste buitenlandse muziek wordt gedraaid op de radio, vooral muziek uit Amerika en Engeland. Veel Portugese artiesten kiezen er ook voor om in de Engelse taal te zingen. Deze artiesten zijn veel minder bekend dan de fado zangeressen die we in Nederland veel tegenkomen. Tijd om eens enkele van deze Portugese artiesten onder de loep te nemen. Vandaag: Sean Riley & The Slowriders

sean rileyWie het album “Only Time Will Tell” beluistert zal nooit vermoeden dat deze muziek wordt gemaakt door een Portugese band. Het Noord-Amerikaanse geluid met de rauwe stem van zanger Sean Riley doet vermoeden dat we te maken hebben met een viertal door de wol geverfde rockers uit Texas of zoiets. De verrassing is dan ook groot als je de beelden ziet op de DVD (meegeleverd bij het album) van de vier jonge Portugese mannen die de basis vormen van Sean Riley & The Slowriders.

Het album “Ony Time Will Tell” bestaat uit twaalf songs op de CD en acht op de DVD (waarvan één anders dan op de CD). In Portugal kozen de lezers van het muziektijdschrift Blitz dit album tot het op één na beste Portugese album van 2009. Zoals altijd wordt er gezocht naar labeltjes om er op te plakken en de namen die veel genoemd worden zijn Bob Dylan en Tom Waits. De bandleden zelf hopen meer te bieden dan alleen een imitatie van deze grote sterren, en doen dat ook zonder meer. In een mix van folk, rock, blues en country, met een schaar aan instrumenten, brengen ze mooie gevoelige liedjes als “This Woman” tot swingende songs als “Buffalo Turnpike” ten gehore.

Sean Riley & The Slowriders bestaat uit de bandleden Sean Riley (of eigenlijk Afonso Rodrigues, zang, gitaar, harmonica en orgel), Bruno Simões (bass, gitaar en melodica), Filipe Costa (orgel, piano, gitaar, bass, drums en harmonica) en Filipe Rocha (drums, upright bass en glockenspiel). Je kunt het album met CD en DVD bijvoorbeeld kopen bij bol.com (hoewel het hier ten onrechte Once Time Will Tell wordt genoemd). Meer informatie over de band en de optredens vind je op de myspace pagina. Het nummer “This Woman” kun je beluisteren in onderstaande video:

Lees ook:Tegen de winterdip: OqueStrada
Lees ook:Mazgani: klanken van de verloren liefde
Lees ook:Hiphop en klassiek komen samen in Porto
Lees ook:Portugese gitaar in een nieuw jasje
Lees ook:Nieuw album Ana Moura nu in de winkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.