Ana Moura genomineerd voor Songlines Music Award

Ana Moura is genomineerd voor de prestigieuze Songlines Music Award, eerder bekend als de BBC Music Award. De Portugese Fado zangeres heeft een nominatie ontvangen in de categorie Beste Artiest met haar laatste album ‘Leva-me aos Fados’ en deelt deze eer met Femi Kuti, Youssou N’Dour en Cheikh Lo. Dit is de eerste keer dat een Portugese artiest is genomineerd in deze categorie.

Het doel van deze awards is om uitzonderlijk muzikaal talent van over de gehele wereld te herkennen en te waarderen. De nominaties kwamen tot stand dankzij de stemmen van Songlines lezers en het grote publiek en werden gebaseerd op albums die in het jaar 2010 in Songlines werden gerecenseerd. 21 maart is een compilatie-album verschenen, met nummers van alle genomineerden. De winnaars worden bepaald door het redactionele team van Songlines en worden gepubliceerd in de juni editie, die vanaf 29 april te koop zal zijn.Dit is een van de hoogtepunten in Ana’s carrière, die al geruime tijd vanuit de hele wereld zeer lovende reacties op haar albums en live optredens krijgt. Vorig weekend stond de Portugese zangeres nog op het podium van het Womad festival in Adelaide, een Australisch festival opgezet door Peter Gabriel. Deze zomer staat ze als headliner op het Montreal Jazz Festival, een van de grootste festivals wereldwijd.

Momenteel is Ana in Singapore voor optredens, maar in april zal ze terugkeren naar Portugal om twee concerten te geven: in  het “Coliseu” van Porto en in die van Lissabon op respectievelijk 15 en 16 april. Twee zeer bijzondere concerten waarin ze zal worden begeleid door de Frankfurt Radio Bigband.

Voor meer informatie of aankoop van CD´s zie triparoundtheworld.nl

Lees ook:Mariza in lijst van beste albums van het decennium
Lees ook:Dulce Pontes maakt Greatest Hits album
Lees ook:Prijsvraag: win vrijkaarten voor Ana Moura
Lees ook:Prince werkt aan project met fadista Ana Moura
Lees ook:Nominaties MTV Europe Music Awards bekend

Eén reactie op “Ana Moura genomineerd voor Songlines Music Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.