Portugees goud op EK indoor atletiek

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Doen er eigenlijk nog wel Portugezen mee in andere takken van sport? Ja, maar je zult ze zelden tegenkomen op het erepodium. Dus als het eens gebeurt, is het goed er aandacht aan de besteden! Dit weekend was er succes op het EK indoor atletiek in Turijn.

Dit weekend won de Portugese atleet Rui Silva goud op de 1500 meter op het EK indoor atletiek in Turijn. Dat was overigens niet de eerste keer, want hij deed hetzelfde in 2002 en 1998. Hij gaat dus al een tijdje mee. Portugezen zijn dol op statistieken, dus die worden in de media dan ook weer volop gemeld. Het is de achtste gouden medaille voor Portugal op het  EK indoor atletiek en het is de 16e medaille die Rui Silva
verzorgd. Ander succes was er dit weekend voor Sara Moreira, want zij won zilver op de 3000 meter.

Portugezen doen het al langer goed in de atletiek. Wat te denken van Francis Obikwelu de sprinter, die zilver won op de 100 meter tijdens de Spelen in Athene (van geboorte echter Nigeriaan). Of Nelson Évora die in Peking goud won met zijn hink-stap-sprong (hoewel afkomstig uit Ivoorkust). Hoe dan ook, Portugezen zijn in meer dingen goed dan voetballen…

Lees ook:Is er nog iets anders dan voetbal?
Lees ook:Portugese deelnemer aan Olympische Spelen finisht als laatste
Lees ook:Portugese president zal niet bemiddelen in politiek conflict
Lees ook:Het goud van Salazar
Lees ook:Voetballers op bezoek bij de Paus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.