Historische dorpen: Soajo

Soajo is vooral bekend om de zogenaamde espigueros, de huisjes van steen (en soms hout) met smalle openingen in de zijkanten, die vroeger dienden voor het drogen van de maïs. Ze zijn gebouwd op poten om te voorkomen dat er knaagdieren bij zouden kunnen komen. Maar Soajo is veel meer dan dat. Dit historische dorpje in het natuurgebied Parque Natural de Peneda-Gêres is een bezoek meer dan waard. Zie het volgende filmpje met toepasselijke traditionele muziek:

Lees ook:De zeven wonderen der natuur: Parque Nacional da Peneda-Gerês
Lees ook:Verkiezing 7 Natuurwonderen van Portugal
Lees ook:Portugezen
Lees ook:Eén van Portugal´s mooiste dorpen: Piódão
Lees ook:Raquel Tavares in België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.