Portugees gebruikt 109 liter water per dag

In opdracht van het waterdistributiebedrijf Aguapor werd onderzoek gedaan naar het watergebruik van de Portugezen. Hieruit kwam naar voren dat gemiddeld 109 liter water per persoon per dag wordt gebruikt. Als ook het onnodig verlies van water, het watergebruik om straten te reinigen en het sproeien van groene zones wordt meegeteld komt het totaal op 230 liter per persoon. Op maandbasis verbruikt 40% van de Portugezen minder dan 5.000 liter water. Het verbruik loopt op tot 26.000 liter water per maand als het gaat om grote families of huizen met tuinen en/of zwembaden.

In het onderzoek bleven 17% van de tellers op nul staan. Hier gaat het om huizen die slechts beperkt worden gebruikt als vakantiehuis, huizen van migranten of garages. Van al het water dat gebruikt wordt in Portugal wordt 32% verkwist. In vergelijking met andere Europese landen staat Portugal op de zesde plaats van landen waar het meeste water wordt verbruikt.

Lees ook:Portugal vijfde in gebruik duurzame energie
Lees ook:Huizenprijzen in Portugal stijgen ondanks crisis
Lees ook:Helft van de Portugezen niet naar de tandarts
Lees ook:Dure benzine in Portugal
Lees ook:Portugezen melden zich vaak ziek

Eén reactie op “Portugees gebruikt 109 liter water per dag

  1. Don Amaro

    Ik weet zeker dat de Portugese regio het meest water gebruikt is .. Madeira. Als ik het zo om me heen kijk ….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.