Dubbel zoveel deelnemers aan Gay Parade Lissabon

De Portugese Gay Parade trok gisteren dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar. Liepen er vorig jaar nog vijfentwintighonderd mensen mee in de stoet, dit jaar waren het er vijfduizend! Volgens de organisatie onmiskenbaar het gevolg van de legalisering van het homohuwelijk. Er is meer optimisme en moed onder de Portugese bi-, en homoseksuelen.

De Gay Parade, of Marcha de Orgulho, werd voor de elfde keer gehouden in Lissabon.  Er werd volop gevierd dat er sinds kort getrouwd mag worden door mensen van hetzelfde geslacht, maar ook geroepen om meer rechten, zoals het recht op adoptie. Er waren een groot aantal deelnemers uit het buitenland, die de Portugese Parade bewonderen om het ideologische karakter. “In Duitsland gaat het alleen nog maar om het feesten,” verklaarde een Duitse deelnemer. In het filmpje hoor je een Franse deelnemer zich beklagen over Frankrijk´s achterstand ten opzichte van Portugal´s beleid.

Lees ook:Steeds meer Portugezen de grens over
Lees ook:Minder doden in het verkeer
Lees ook:Portugezen tevreden met uitslag songfestival
Lees ook:Festas de Lisboa deze maand van start
Lees ook:Portugezen vertrouwen overheid niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.