Aanhoudende bosbranden in Portugal

brandMeer dan vierhonderd brandhaarden werden gisteren geteld in Portugal. Een nieuw record voor dit seizoen, maar geen record om blij mee te zijn. Eerste oorzaak zijn de aanhoudende hitte en droogte in het land. De overheid stelt de bevolking gerust door te beloven dat er genoeg middelen zijn om de vlammen te weerstaan. Tienduizend mannen, tweeduizend brandweerwagens en zesenvijftig vliegtuigen staan de Autoridade Nacional de Protecção Civil ter beschikking.

Ondertussen heeft de politie de handen vol aan het opsporen van de achterliggende oorzaken. In veel gevallen is opzet, onvoorzichtigheid of nalatigheid de oorzaak van de branden. De politie speelt dan ook een belangrijke rol in de brandbestrijding. Een ander orgaan, de Grupo de Intervenção en Prevenção do Socorro verleent ook steun. Vandaag werd de Portugese bevolking door de regering opgeroepen ook zelf bij te dragen aan de bestrijding van de branden, door in ieder geval onder geen enkele omstandigheid vuur te maken (iets wat in Portugal regelmatig gebeurd om van afval af te komen).

Op het moment zijn vijftien grote branden actief in de districten Porto, Viana do Castelo, Braga, Guarda en Aveiro. Rond de negenhonderd brandweermannen bestrijden het vuur. Daar de thermometers vandaag weer de veertig graden zullen gaan bereiken, is het gevaar nog verre van geweken.

Lees ook:Veel bosbranden in Portugal
Lees ook:Aantal bosbranden even hoog als drie voorgaande jaren samen
Lees ook:Opnieuw bosbranden in Portugal
Lees ook:Vliegtuigcrash Portugal “bijzonder vreemd”
Lees ook:Zeventigduizend ton afval opgehaald

3 reacties op “Aanhoudende bosbranden in Portugal

  1. Pharmc866

    Hello! gcdfefk interesting gcdfefk site! I’m really like it! Very, very gcdfefk good!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.