Aurea: de soul sound uit Portugal

In de FNAC liep ik een tijdje geleden aan tegen het album van Aurea. Vluchtig dacht ik dat het ging om een album van de Britse zangeres Duffy, maar ze lag in de sectie met Portugese muziek… Ik herinnerde me een liedje op de radio van een Portugese zangeres dat me ook al aan Duffy deed denken en inderdaad dat bleek deze blonde Portugese te zijn! Dus toch maar het CDtje gekocht.

De jazz en soul sound die de 23-jarige Aurea ten gehore brengt klinkt ons na de successen van Joss Stone, Amy Whinehouse en Adele natuurlijk bekend in de oren. Hoewel de vergelijking snel is gemaakt (zeker bij onderstaande “Busy For Me”), is er toch wel een niveau verschilletje. Lang niet alle nummers van het album vind ik prettig om naar te luisteren. Zo is de cover van The Ronettes “Be my Baby” is naar mijn idee werkelijk tenenkrommend. Wel weer mooi is “The Only Thing That I Wanted” of “Heading Back Home”.

Vind meer tracks van Aurea op Myspace Music

Al met al is het leuk om eens een ander geluid te horen in de Portugese popmuziek. En als je een paar van de twaalf nummers overslaat heb je met Aurea’s album “Aurea” toch een leuke aankoop. Ook leuk om Aurea ergens live te gaan zien deze zomer, want ze treedt op allerlei plekken in het land op. Voor alle informatie en meer muziek kijk je op haar myspace.

Lees ook:Lula Pena terug met nieuw album
Lees ook:Ana Moura genomineerd voor Songlines Music Award
Lees ook:Nieuwe album Cristina Branco groot succes
Lees ook:Juweeltjes van wanhoop: Azevedo Silva
Lees ook:Altijd zomer met Melech Mechaya

Eén reactie op “Aurea: de soul sound uit Portugal

  1. Jesse

    Klopt, het is een lekker album, heb het in februari 2011 ontdekt toen ik in Lissabon was. Heb haar in een Fnac bij een acoustische sessie gezien, daarna deed ze een signeersessie. Ze begon gelijk Portugees te praten tegen me, maar ja, toen ze door had dat ik die buitenlander van facebook was vond ze het wel leuk, zeker toen ik zei haar ooit in Nederland eens live te willen zien. Helaas doet Sony Music NL nog niks met haar hier.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.