Altijd zomer met Melech Mechaya

Wie goed zoekt loopt in Portugal tegen de leukste bandjes aan! Een geweldig voorbeeld is Melech Mechaya, een bruisend en vrolijk vijftal dat klezmer muziek speelt. De oorspronkelijk jiddische muziek is inmiddels doorspekt met invloeden van de Balkan, zigeuners en ook de Arabische wereld. Het Portugese Melech Mechaya gooit er vanzelfsprekend nog een vleugje fado, maar ook tango doorheen. Het resultaat is heerlijk:

Melech Mechaya bracht in 2009 het album “Budja Ba” uit, een album dat in september van dit jaar een opvolger zal krijgen. De vijf toeren volop door Portugal en Spanje. Wil je ze zien of meer van ze horen neem dan een kijkje op myspace.

Lees ook:Mazgani: klanken van de verloren liefde
Lees ook:Nieuwe album Cristina Branco groot succes
Lees ook:Lula Pena terug met nieuw album
Lees ook:Mariza in lijst van beste albums van het decennium
Lees ook:Fado: Carminho in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.