Katholiek bedevaartsoord beklad met islam gerelateerde graffitis

Het Santuário de Fátima, een belangrijk katholiek bedevaartsoord in Portugal, is afgelopen zondagnacht door onbekenden beklad met graffitis. De Igreja da Santíssima Trindade en vier omliggende beelden van drie pausen en een bisschop werden bespoten met zwarte verf, waarmee woorden werden geschreven die verband houden met de Islam, zoals “Islam”, “Moslim”, “Moskee” en “Maan”. De islamitisch leider in Portugal zegt dat het hier gaat om een daad van vandalisme, die niets te maken heeft met de Islam, aangezien binnen de Islam altijd respectvol wordt omgegaan met andere religies. De Portugese Katholieke Kerk heeft geschokt gereageerd. De politie hoopt door middel van de bewakingscamera´s een idee te krijgen van de daders.

Lees ook:Cadeautip: jezelf als pop
Lees ook:Portugal treft Bosnië in play-offs
Lees ook:Sociaal democraten kiezen nieuwe leider
Lees ook:Vijf honderd klachten per dag in klachtenboek
Lees ook:Nog een Braziliaan naar Portugees nationaal elftal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.