De stand van zaken voor de winterstop

Het hele seizoen heb ik nog met geen woord gerept over de Liga. Nee, want A) het is een beetje saai en B) Benfica staat niet aan kop. Maar goed, met de winterstop voor de deur toch  maar even een update.

Het geval is dat FC Porto nog geen wedstrijd verloor dit seizoen. Zojuist wonnen ze de twaalfde wedstrijd, dit maal ten koste van Paços de Ferreira. Daarnaast was er twee maal een gelijkspel, dus een kleine rekensom leert ons dat de Dragôes een puntentotaal van 38 hebben verzameld. 

Op de tweede plaats, gelukkig dat nog, Benfica. Tien keer winst en vier keer verlies maakt een redelijke dertig punten om de winterstop mee in te gaan. Op de derde plaats wel een verrassing, namelijk União de Leiria. Deze club verkeerde de afgelopen decennia vooral in de tweede divisie, zelfs nog in seizoen 2008-2009. Dit jaar werden al vierentwintig punten behaald, die dus voldoende zijn voor een podiumplek. Het beste resultaat ooit behaald door Leira was de vijfde plaats (2000-2001 en 2002-2003), dus het zou leuk zijn als ze hun huidige plek kunnen behouden in het komende jaar.

Waar staat dan die andere “grote” club? Sporting Lissabon vinden we op de vierde plek, maar zij moeten morgen nog hun veertiende wedstrijd van dit seizoen spelen. Als ze winnen van Vitória Setúbal gaan ze Leiria voorbij, bij gelijkspel of verlies blijft het de vierde plek. Er kan overigens nog van alles gebeuren in de top, want de dertigste en laatste speelronde is nog ver weg.

Hoe zit het dan met Europees voetbal? Zo gek nog niet eigenlijk. Vier Portugese teams doen na de winterstop nog mee in de Europa League. FC Porto en Sporting omdat ze de koppositie in de poule van de groepsfase wisten te bemachtigen en Benfica en Braga omdat ze derde werden in de poule bij de Champions League. De tegenstanders op 17 februari zullen in dezelfde volgorde Sevilla, Rangers, Stuttgart en Lech zijn.

- Wordt vervolgd -

Lees ook:Benfica naar kwartfinale Europa League
Lees ook:FC Porto ongeslagen landskampioen
Lees ook:FC Porto verovert landskampioenschap
Lees ook:Sporting blijft achter bij rest
Lees ook:FC Porto onderuit door goal Cristiano Ronaldo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.