Sporting blijft achter bij rest

In de tweede ronde van de Liga Sagres noteerden zowel FC Porto als Benfica hun eerste overwinningen. De dragões deden dat overtuigend door een 3-0 winst op Nacional, waarbij alle doelpunten in de tweede helft vielen en Nacional uiteindelijk nog maar negen spelers in het veld had staan. Benfica boekte een bescheiden 1-0 overwinning op Vitória de Guimarães in een uitwedstrijd.

De derde grote club in Portugal, Sporting, had een minder goede ervaring dit weekend, want ze verloren in hun eigen Alvalade met 1-2 van Braga. Hierdoor blijven ze met 1 punt uit twee wedstrijden steken op de negende plek in de ranglijst. Hoewel het nog niet heel veel zegt (want we zijn net begonnen en Braga is nou eenmaal een sterk team) kwam de pers uiteraard meteen met de statistieken op de proppen: sinds veertien jaar heeft Sporting niet een dergelijke dramatische start van het seizoen gekend. De supportersvereniging zou al roepen om het aftreden van Paulo Bento (hoewel ze hem daarbij wel willen bedanken voor de prestaties van de afgelopen jaren…) Naast de twee wedstrijden in de Liga speelde Sporting ook drie internationale wedstrijden. We herinneren ons goed de twee potjes tegen Twente en daarnaast speelden ze een kwalificatiewedstijd tegen Fiorentina. In dit totaal van vijf wedstrijden noteerden de leões vier maal een gelijkspel en één maal verlies.

De Liga Sagres heeft momenteel Braga als koploper met zes punten uit twee wedstrijden. Marítimo, Benfica, Porto en Rio Ave volgen in het klassement met vier punten uit twee wedstrijden.

Lees ook:Portugese Liga al zo goed als beslist
Lees ook:Benfica gemiste kans
Lees ook:Drie maal gelijkspel bij start Portugese Liga
Lees ook:Benfica wint derby
Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.