Het strand op het platteland

Met een kustlijn van 800 kilometer zou je verwachten dat de Portugezen genoeg strand hebben om uit te kiezen. Niet dus. Er moest zo nodig een artificieel strand worden aangelegd, midden in de bergen. En eerlijk is eerlijk: het ziet er fantastisch uit. Palmbomen, zand, ligbedden, zoutwater, bars, winkeltjes en óók nog een vergezicht! Wat wil je nog meer?

Het 22.000 vierkante meter tellende Live Beach ligt bij Mangualdade, niet ver van Viseu, een plek waar tot voorheen natuur-, en wijnliefhebbers hun hart op konden halen. Nu kun je er dus ook heen als badgast. Als je voldoende bent bijgebruind is het ‘s avonds tijd voor een feestje. Elke avond is er entertainment in de vorm van concerten door nationale beroemdheden, feesten rond thema’s als chill out, rock of latin en karaoke op zondag. En dat alles voor redelijke prijzen. Voor €5,- mag je naar het strand en voor bedragen tussen de €3,- en €10,- bezoek je een concert. De themafeesten zijn zelfs gratis.

Al met al weer een bijzonder initiatief, dat hopelijk voldoende succesvol is om volgend jaar door te gaan, want dan belooft de organisatie een heus golfslagbad. Hetzelfde als de zee zal het niet zijn, maar voor wie op het platteland woont toch een grappig dagje uit! Meer info: www.livebeach.pt

Lees ook:Prince en Ana Moura zingen duet
Lees ook:Stappen in Albufeira (deel I)
Lees ook:Tips voor kinderen in de Algarve
Lees ook:De alles-in-1-vakantie: Costa da Lisboa
Lees ook:Drie mensen verdronken in zee

Eén reactie op “Het strand op het platteland

  1. Recreatiewoning.nl - Portugal

    Met het heerlijke klimaat in Portugal is het ook aan te raden om hier daadkrachtig op in te spelen. Met de ontwikkeling van vakantiehuizen zit het wat dat betreft wel goed. Zowel aan de Portugese kust als in de binnenlanden komen er de laatste jaren vele nieuwe vakantiewoningen bij. Ook de particulier springt hier op in door zelf een vakantiehuis te verhuren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.