Opnieuw vallende rots in Algarve

Niet zo lang geleden schreef ik over het gevaar dat nog altijd op de loer ligt in de Algarve, namelijk de vallende rotsen op de stranden. Dat de waarschuwing echt niet voor niks is bleek afgelopen vrijdag toen opnieuw een stuk rots naar beneden kwam. Deze keer was het gelukkig om 21.30 uur, dus er bevonden zich geen zonaanbidders op de plek des onheils, maar evengoed zou het overdag gebeurd kunnen zijn.

Het stuk van rots van tien bij vier meter viel naar beneden op het Praia da Salema, niet ver van Sagres, in de gemeente Vila do Bispo. Hoewel er geen gewonden vielen riep de kustwacht opnieuw op om voorzichtig te zijn en zeker niet de waarschuwingsborden te negeren. In 2009 kwamen vijf mensen om het leven toen in Albufeira een stuk rots naar beneden viel op het strand.

Lees ook:Opnieuw val rotsblok in Albufeira
Lees ook:Albufeira herdenkt slachtoffers gevallen rots
Lees ook:Opnieuw aardbeving in de Algarve
Lees ook:“Afbrokkelen van rots is niet te voorspellen”
Lees ook:Vallende rots doodt vijf Portugezen in Albufeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.