Oprah Winfrey wil verhaal van Portugese politie niet horen

De hoofdinspecteur in het onderzoek naar de vermiste Madelaine McCann heeft Oprah Winfrey verzocht ook aanwezig te zijn in de uitzending waar de ouders van het meisje hun verhaal zullen doen. Maar de Amerikaanse talkshow presentatrice heeft het verzoek afgewezen. Gonçalo Amaral heeft herhaaldelijk bij de productie van het programma gevraagd of hij de versie van de Portugese politie zou mogen vertellen, maar Oprah bepaalde dat de uitzending exclusief het toneel van Gerry en Kate McCann zal zijn.

In de documentaire A Verdade da Mentira (de Waarheid van de Leugen, gebaseerd op het gelijknamige boek) die op 13 april in Portugal werd uitgezonden verklaarde Gonçalo Maral zeker te weten dat Maddie is vermoord binnen de muren van het appartament van de familie McCann. De twee honden van de politie zijn daarvan volgens hem het bewijs, omdat ze het bloed van het lichaam roken in het appartement en in de huurauto van de McCann´s.

De ex-inspecteur van de Polícia Judiciária is in Portugal ondertussen een beroemdheid geworden door zijn rol in de zaak Maddie, maar ook in de zaak Joana (zie bericht van 23 april op dit blog). De meningen over hem lopen sterk uiteen. Er zijn veel Portugezen die hem steunen en geloven in zijn theorieën in de zaken van beide meisjes. Anderzijds is er een groep die hem verwijt van alles te roepen zonder bewijzen te hebben en zich slechts makkelijk van de zaken te willen afmaken door de ouders te beschuldigen. Grote kans dat we de waarheid nooit zullen weten…

Bron: Sol

Lees ook:WikiLeaks lekt over zaak Maddie McCann
Lees ook:Verdachte in zaak Madeleine geeft DNA monster
Lees ook:Ouders van Maddie beklagen zich over Portugese autoriteiten
Lees ook:McCanns terug in Portugal
Lees ook:Zaak Maddie heropend

8 reacties op “Oprah Winfrey wil verhaal van Portugese politie niet horen

  1. Rien

    Het is werkelijk schandalig dat een vent zoals Gerry McCann dermate hoge invloed had op politici en politie dat de OFFICIELE onderzoeks raporten totaal genegeerd werden..
    Of dat door chantage of met5 andere middelen is gebeurt weten we natuurlijk niet..

    hier in portugal werd er wel schande gesproken over het ontslag van diverse ambtenaren die bettrokken waren bij het onderzoek om ze Officieel de mond te snoeren over de echte waarheden..

    Lang leve de media.. de werkelijke daders worden door al die opgeblazen verhalen helaas beschermt..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rien

      Ps…. kleine aanvulling..

      we weten allemaal dat Oprah alleen zaken in haar programma toelaat waar ze zelf achter staat.
      Dit soort Hypocrite gedragsvormen vinden we natuurlijk alleen terug in de VS..

        /   Beantwoorden  / 
  2. Sigrist Christian

    Amaral beweert niet zeker te weten dat Maddie vermoord is. Hij zegt dat ze zeker daar in dat appartement is gestorven, wellicht en ongeval toen ze door het raam naar haar ouders wou kijken; Gelieve toch iets meer op de details te letten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rien

      Ok…. heb je het boek gelezen ? ik wel dus…
      Tenho o livre aqui pá..

      Niet zeker te weten ?.. nee natuurlijk niet, het mag nooit met zekerheid gezegt worden tijdens een onderzoek, maar alle aanwijzingen die duiden op de kennis die de ouders hadden over het welzijn van hun dochter mochten niet gebruikt worden in het onderzoek. en het team wat het onderzoek deed is van de zaak gehaald omdat er veel te veel belastend materiaal was in de richting van de ouders.. je weet toch wel hoed dat gaat als je intern wat vriendjes hebt of niet ? zo niet mogen we dat rustig “ignorant” noemen..
      .. als het zeker was (een bekentenis) hadden die 2 huichelaars allang vast gezeten.. maar ondertussen is met het geld van de stichting wel de hypotheek netjes afbetaald !!!

        /   Beantwoorden  / 
  3. Sigrist Christian

    zelf amaral beweert in zijn documentaire dat het wellicht een ongeval was en geen moord. Een ongeval en uit schrik zwaar gestraft te worden omdat ze hun kinderen alleen gelaten hadden hebben ze zich ontdaan van het lichaam.
    Jij hebt het boek gelezen, ik heb de documentaire van amaral zelf van naaldje tot draadje gezien. ALs je de documentaire niet kan downloaden, lees dan the transcript van de documentaire. Ik citeer de documentaire waarin amaral stelt:

    35.12 – When the McCanns leave the Polícia Judiciária, the Portuguese public opinion starts to turn against them. The Portuguese and British investigators are now convinced that the little girl was the victim of an accident. She died in the apartment and someone made the body disappear.

    Read more: http://joana-morais.blogspot.com/2009/04/maddie-truth-of-lie-documentary.html#ixzz0OkiOn6aY
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rien

    Tja.. erg gezellig die verdraaide vertalingen..
    feit is dat het team van de zaak gehaald is door toedoen van de vader van het kind… heeft norgal wat invloed hier en daar, vast door chantage maar dat is alleen maar gissen natuurlijk..
    de emotieloze verkropte gelaadsuitdrukkingen van die 2 spreken boekdelen opzich..
    natuurlijk zoek je de media op om als niet verdacht te zijn in de eerste instantie..
    een aanval is altijd de beste verdediging.
    helaas heeft de media deze hele zaak verkapt tot een ware hype !! maar zo gaat dat in de media..
    zolang er maar genoeg geschreven en gepraat wordt gaat iedereen het op den duur nog geloven ook (net als die domme religies) maar de feiten mogen niet boven water komen en dat is echt schandalig..

    maar goed… ze hebben hun hypotheek afbetaald met het geld van onschuldige buitenstaanders die ze meegesleept hebben in de waarheid van de leugen…

    maar goed. genoeg hierover.. wordt er echt kots misselijk van..
    hier in portugal wordt heel anders over deze zaak gedacht en niet zozeer door invloed van de media maar door de feiten die niet verteld mogen worden..
    die 2 hebben sinds het begin bescherming gehad van de engelse politie en de hele wereld media..
    het wordt weer eens een doofpotje.. zoals vele engelse schandalen..

      /   Beantwoorden  / 
  5. Sigrist Christian

    Hopelijk komt de waarheid ooit aan het licht zodat MAddie toch nog enige vorm van rechtvaardigheid krijgt.
    Groetjes uit België

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rien

      Precies… een zeer correcte reactie :)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.