Documentaire “Pare, Escute, Olhe” wint zes prijzen

Jorge Pelicano maakte al eerder de indrukwekkende documentaire “Ainda ha pastores?“. Met zijn nieuwste documentaire “Pare, Escute, Olhe” (Stop, Luister, Kijk) won hij afgelopen weekend in één klap zes prijzen: drie op het documentaire festival DocLisboa in Lissabon en drie op het festival CineEco.

Op het laatste festival, waar de combinatie van milieu en film centraal staan, won hij de prijzen “Grande Prémio do Ambiente”, “Grande Prémio da Lusofonia” en de “Prémio Especial da Juventude”. Op DocLisboa was hij de beste in de nationale categorieën “Beste Lange Film” en “Beste Montage” én hij won de verkiezing die gehouden was onder een aantal scholen.

In de documentaire staat een spoorlijn centraal tussen Bragança en Mirandela. De linha ferroviária do Tua werd gesloten door de regering, wat grote consequenties had voor de omliggende bevolking. De documentaire laat zien wat beslissingen van bovenaf kunnen betekenen op individueel niveau. Deze boodschap wordt uiteraard vergezeld van adembenemende beelden van het gebied.

Lees ook:Documentaire over Saramago in première
Lees ook:Filmfestival Indielisboa van start gegaan
Lees ook:Slachtoffers van Portugese dicatuur aan het woord
Lees ook:Vierenzestig Portugese documentaires
Lees ook:De laatste schaapherders van de Serra da Estrela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.