Portugal wil 774 miljoen bijdragen voor Griekenland

grekse euromuntVoor het Portugese volk is het nog niet zo logisch, maar de Portugese Minister van Financiën is vastbesloten: Portugal móet bijdragen aan het reddingsplan voor Griekenland. Portugal, wat zelf voortdurend door allerlei economen wordt beschuldigd van het verkeren in een vergelijkbare situatie als Griekenland, wil 774 miljoen bijdragen aan de noodhulp.

In de Europese Unie werd afgelopen zondag gesproken over een lening van 30 miljard euro aan de Grieken, waarvan Portugal´s evenredige bijdrage 774 miljoen euro bedraagt (want dit is vastgesteld op 2,58% nu Griekenland niet meedoet). In Portugal vragen sommigen zich af hoe het mogelijk is dat er geld naar Griekenland gaat, terwijl het land zelf in een financiële crisis verkeert. Minister Teixeira dos Santos geeft twee redenen: solidariteit en handhaving van de stabiliteit van de euro. Daar komt bij dat Portugal wil laten zien dat de schuldencrisis in eigen land lang niet het niveau bereikt van de Griekse crisis.

Of Griekenland gebruik zal maken van het Europese aanbod is nog niet zeker, maar het plan heeft, gezien de vele reacties op internet, in ieder geval bij veel Portugezen voor onbegrip gezorgd.

Lees ook:Portugees parlement akkoord met lening aan Griekenland
Lees ook:Portugal verliest 71 miljoen aan Europese subsidies
Lees ook:Bezuinigingsplannen deel 4
Lees ook:Teveel antibiotica
Lees ook:Minder geld voor blussen Portugese bosbranden

Eén reactie op “Portugal wil 774 miljoen bijdragen voor Griekenland

  1. Collins

    While I agree with a lot of what you believe, there are minor points I would do differently. But, I am thankful of your talent of posting a lot of my feelings on this matter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.