De Herdade de Cadouços in de Alto Ribatejo heeft een wijn gemaakt met de naam “Yes we can”. De wijn is volledig biologisch geproduceerd, tot aan de kurk toe. Het papier van het etiket is ecologisch en er is vegetale inkt gebruikt voor de opdruk. Van de rode “Yes We Can 2007″ zijn 15.000 flessen gemaakt, die uitsluitend zijn bedoeld voor de export. De grootste vraag naar de wijn komt uit Chicago.
Eigenaresse Ana Cristina Ventura verklaart dat de naam van de wijn niet gekozen is vanwege de actualiteit, maar vanwege de toepasselijkheid van de term op het bedrijf. Zij werken volgens de filosofie dat ze geloven in het kunnen maken van kwaliteitsproducten, zonder de authenticiteit van de natuur aan te tasten, aldus mevrouw Ventura.
Naast het biologische productieproces is de wijn ook bijzonder doordat tijdens het rijpen er Gregoriaanse liederen worden gespeeld. De vredige, spirituele sfeer en harmonie die de muziek teweeg brengt zou een positief effect hebben op de wijn.
Meer informatie: Herdade de Cadouços
Bron: TVI
Lees ook:Help mee in de druivenoogst van de Alentejo
Lees ook:Wijnfles nu ook leesbaar voor blinden
Lees ook:Vinho verde wordt nieuwe zomerdrankje
Lees ook:Portugese en Spaanse producenten maken Iberische wijn
Lees ook:Thermometers naar veertig graden