Sardientjes eten in Portimão

Albufeira juni 2009 013Vandaag is één van de lekkerste festivals van de Algarve van start gegaan: het Festival da Sardinha. Leuk al die grote artiesten die muziek komen maken, maar het hoogtepunt zijn natuurlijk de sardientjes. Met een gekookte aardappel, een stuk brood en een tomatensalade. Hééérlijk!

Nee, niet zeuren over het plastic bestek of het feit dat je de sardientjes moet ontdoen van kop, staart en graten, want ze zijn het dubbel en dwars waard. Als je wat eerder op de avond aanschuift is er misschien nog een plekje te vinden aan de lange tafels. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de enorme rij barbecues waarop de sardientjes worden gegrilled (achter de kraampjes). Als je het lief vraagt mag je vast een grote handschoen lenen en zelf proberen de sardientjes om te draaien. Trek er niet je beste kleren bij aan trouwens, want het rookt vanzelfsprekend nogal.

Voor wie toch ook de muziek belangrijk vindt, deze artiesten komen optreden:
Rui Veloso (vanavond),Deolinda (7 aug), Ana Moura (8 aug), GNR (9 aug), Rua da Saudade + Fernando Tordo (10 aug), Quim Barreiros (11 aug), José Cid (12 aug), Netinho (13 aug),Pedro Abrunhosa (14 aug), Boss AC + Yuri da Cunha + Tito Paris + Ana Firmino (15 aug). Een Nederlandse bijdrage is er van Ilze van Zanten, een geboren Nederlandse die al lange tijd in de Algarve woont. Zij zingt op 12 augustus in het vroege programma (20.00u-21.30u).

Het festival bevindt zich aan de kade van Portimão en wordt nog gehouden tot en met 15 augustus. De entree kost €3,50 (kinderen tot 10 jaar gratis). Terrein geopend van 18.00 uur tot 00.00 uur. Grote concerten beginnen om 22.30 uur.

Lees ook:Wereldmuziekfestival op mooiste plekje van de Algarve
Lees ook:Grolsch bouwt feestje in Lissabon
Lees ook:Lissabon: Festival dos Oceanos
Lees ook:Verdien € 20.000,- voor vier dagen werken in de Algarve
Lees ook:Saudade

Eén reactie op “Sardientjes eten in Portimão

  1. Rolf

    3,50 euro is helemaal niet duur voor Ana Moura bijv, alleen jammer dat het zo’n stuk rijden of vliegen is! Gelukkig kun je vaak op internet wel filmpjes terugvinden van dit soort festivals.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.