Op archeologie reis door Portugal

Cromeleque dos Almendres

Cromeleque dos Almendres

Heb je stiekem altijd gedroomd van het graven met een schepje in eeuwenoude grond om vervolgens een unieke ontdekking te doen? Je kan nu een poging wagen met de reizen van Arqueoturis. Het Portugese bedrijf is gevestigd in de Alentejo, maar steekt tijdens de tours ook de grens over naar Spanje. Momenteel hebben ze twee soorten reizen in het aanbod, die zijn te reserveren in groepen tot zes of tot twaalf personen.

Bij de ene reis trek je rond langs een hoop bezienswaardigheden zoals het Moorse kasteel en het archeologisch  museum van Badajoz, de oude Romeinse stad Emerita Augusta, het Nationale Museum van Romeinse Kunst in Mérida, de ruïnes van São Cucufate en van Tourega, de megalitische monumenten van Zambujeira, de grot van Escoural en uiteraard de Almendres Cromlech (de grootste steencirkel van het Iberisch Schiereiland). Bij de andere reis draait het echt om het archeologisch onderzoek. Er vindt een studie plaats van verschillende lagen Portugese grond, om daarmee meer te weten te komen over het leven van onze voorouders.

Je kunt een kijkje nemen op de (totaal gebruiksonvriendelijke, sorry…) website van het bedrijf voor meer info en reserveringen.

Lees ook:Voordeelpas voor toeristen in Porto
Lees ook:Het grootste winkelcentrum van het Iberisch Schiereiland
Lees ook:De hunebedden van de Alentejo
Lees ook:Museum Portimão wint Europese prijs
Lees ook:Spanje en Portugal hebben meeste orgaandonoren ter wereld

2 reacties op “Op archeologie reis door Portugal

  1. De schoolmeester

    Die website is inderdaad niet te vinden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. willekekoerhuis

      Ja, het ziet er inderdaad naar uit dat het bedrijf weinig actief is momenteel. Er is nog wel deze site http://arquioturis.blogspot.com/ , maar het laatste bericht doet vermoeden dat de financiële middelen ontbreken om verder te gaan… Spijtig

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.