Portugese kunst in Groningen

In een project van stichting Kade komen van 22 tot en met 29 augustus Nederlandse en Portugese kunstenaars en wetenschappers samen onder de naam Emparedada / Uit de Muur. Deze naam komt van de gelijknamige dichtbundel van de Portugese Joana Serrado, welke als inspiratie diende voor het project. Kunstliefhebbers kunnen genieten van poëzie, lezingen, muziek en natuurlijk de installatie zelf, bestaand uit verschillende objecten en video´s. Dit alles tegen het decor van de historische graansilo te Groningen.

Centraal staat de uitspraak “De taal is het huis van het zijn” (Heidegger). De deelnemende kunstenaars zijn Iuri Algarvio, Alex den Braver, Bas Jansen, Paul Koopman, Carin Schripsema en Joana Serrado. Op de poëzie avonden van 27 en 28 augustus kan er geluisterd worden naar Rutger Kopland, Marjoleine de Vos, Jurre van den Berg en Ronald Ohlsen, Mowaffk Al-Sawad, Kristina Langarika en Joana Serrado. Ook zijn er verschillende muzikale bijdrages.

U kunt de installatie gratis bezoeken van 11.00 – 17.00. Voor een klein bedrag kunt u tevens het avondprogramma bijwonen. Portugese hapjes worden verzorgd door Lunchcafé Silo Today. Voor alle informatie kunt u kijken op www.emparedada.com

Lees ook:Gratis met de taxi in Monte Gordo
Lees ook:Lissabon: Festival dos Oceanos
Lees ook:Trendy en hip in de Algarve
Lees ook:Borrelen in een bijna-museum: Pavilhão Chinês in Lissabon
Lees ook:Negende chocolade festival van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.