Pop Up: cultureel festival Lissabon

pop upGisteren kondigde de Minister van Cultuur, Gabriela Canavilhas, een bezuiniging van 23% aan op de uitgaven voor de culturele sector. Dit heeft, zoals dat ook in Nederland het geval was, een golf van onrust veroorzaakt onder de verschillende culturele instellingen van Portugal. Laten we hopen dat het geen grote gevolgen heeft voor de vele fantastische festivals die het land rijk is. Goed voorbeeld is het Pop Up Festival dat momenteel gaande is in Lissabon, een festival dat kunst en stadscultuur bijeen brengt.

Tijdens Pop Up komen verschillende nationale en internationale kunstenaars naar Lissabon om hun werk te laten zien op een aantal centrale punten in de stad. Het gaat om plaatsen die leegstaan of in verval zijn geraakt, zoals het Palácio Verride (Palácio de Santa Catarina), een afdeling van het Centro Hospitalar Psiquiátrico de Lisboa en de voormalige bioscoop Nimas. Ook kom je Pop Up tegen op verschillende metrolijnen van de stad en in de wijk Bairro Portugal Novo (Olaias).

Thema van het festival is “Nómadas Urbanos“, oftewel urbane nomaden, waarbij de stad de achtergrond is voor allerhande bewegingen van personen, culturen en emoties. Er zal tijdens het festival een grote variëteit aan kunst te zien zijn, zoals schilderkunst, graffiti, theater, film en muziek. Ook zullen er verschillende feesten plaatsvinden. Het programma loopt van 4 november tot en met 11 december, dus er is veel te veel om hier op te schrijven. Het volledige programma vind je op de website.

Lees ook:Boom Festival: spiritualiteit en duurzaamheid
Lees ook:Filmfestival Indielisboa van start gegaan
Lees ook:Centrum Mértola verandert in Arabische Souk
Lees ook:Feest op Madeira
Lees ook:Vierenzestig Portugese documentaires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.