Buraka Som Sistema op 14 mei in de Melkweg

In de arme wijk Buraca van de stad Amadora (min of meer vastgegroeid aan Lissabon) vormden Lil´John, Riot en Conductor met z´n drieën een band die ze de Buraka Som Sistema noemden. Sinds ze het nummer Yah! uit brachten is hun succes niet meer te stoppen. Deze week veroverden ze Amerika met hun opzwepende muziek waarin de originele Angolese Kudoro wordt gemixt met stromingen als dubstep, grime, drum´n´bass, hiphop, techno en pop. De combinatie van typisch Europese beats en de West-Afrikaanse ritmes zorgen voor een uniek geluid wat na Portugal nu ook de rest van de wereld imponeert. Komende maand kun je ze zien in Amsterdam, want op 14 mei treden ze op in de Melkweg.

Inmiddels zijn er drie albums verschenen: From Buraka to the World (2006), Sound of Kuduro (2008) en Black Diamond (2008). De drie bandleden worden aangevuld met bekende MC´s als Petty, Kalaf en MIA. Wat de band vooral ook populair maakte zijn de spetterende optredens, waarbij uiteraard de Kuduro ook volop gedanst wordt, want behalve een muziekgenre is het ook een dans. De tekst bestaat hoofdzakelijk uit Portugees, maar soms worden ook Angolese woorden toegevoegd. Onderstaand filmpje is de single Yah! van het album From Buraka to the World. Voor meer flimpjes en concertinfo zie de myspace-pagina.

P.S. Weet iemand nog welke Portugese televisiezender zo´n half jaar geleden een documentaire uitzond over de Buraka Som Sistema???

Lees ook:Buraka Som Sistema te horen in Need for Speed SHIFT
Lees ook:Nominaties MTV Europe Music Awards bekend
Lees ook:Black Eyed Peas zingen voor Portugees elftal
Lees ook:Muziektip: Orelha Negra
Lees ook:Xutos & Pontapés direct naar nummer 1 verkochte albums

Eén reactie op “Buraka Som Sistema op 14 mei in de Melkweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.