Dulce Pontes maakt Greatest Hits album

Terugkijkend op 20 jaar carrière heeft zangeres Dulce Pontes een nieuwe CD uitgebracht waarop haar grootste hits staan. Het album heet Momentos en is sinds vorige week te koop.

Het is een dubbel cd met 17 nummers, die werden opgenomen tijdens optredens in landen als Spanje, Griekenland, Engeland en Nederland. Het duet met José Carreras wat werd gebruikt als officieel lied van de verkiezing van de 7 wereldwonderen staat op de cd (Todos Somos Um), evenals het bekende Canção do Mar, wat gebruikt werd voor de soundtrack van de film Primal Fear. Het filmpje toont het nummer Infante, wat je ook terugvindt op de CD. De tekst is van de bekende dichter Fernando Pessoa.

De zangeres heeft grote internationale faam opgebouwd. In 1991 deed ze mee aan het Eurovisie Songfestival me het liedje Lusitano Paixão, waarmee ze de achtste plaats bereikte. Dit nummer staat overigens niet op de CD. Dulce Pontes is vooral bekend door haar dramatische en krachtige stem. Veel van haar nummers schrijft ze zelf. Op bol.com kun je haar albums bestellen, waaronder het nieuwe Momentos.

Deze week kwam Dulce Pontes in het nieuws, omdat ze in een vliegtuig zat van Lufthansa dat wegens turbulentie een noodlanding moest maken op het vliegveld van Genève. Door de turbulentie raakten 14 mensen gewond, maar de zangeres was er niet één van. Toevalligerwijs was ook de voorzitter van het Portugese parlement aan boord, Jaime Gama. Hij raakte evenmin gewond.

Lees ook:Dulce Pontes in Nederland en België
Lees ook:Dubbel CD Dulce Pontes uit in Nederland
Lees ook:Lula Pena terug met nieuw album
Lees ook:Eén van de mooiste fado´s
Lees ook:Prachtig duet Dulce Pontes en Andrea Bocelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.