Maria João Pires in Concertgebouw

In de uitzending van De Wereld Draait Door waren vanavond twee jonge pianisten te gast van zestien en dertien jaar. De broers Lucas en Arthur Jussen vertelden over hun bijdrage aan het boek “Over Mozart Gesproken” en waarom zij zo van Mozart houden. Daarbij lieten ze weten les te krijgen van Maria João Pires, de bekende Portugese pianiste. Een goed moment om hier iets te laten zien van deze Portugese beroemdheid. Vooral omdat ze binnenkort ook weer in Nederland is te zien en horen.

De vrouw die al op haar derde achter de piano zat en op haar vijfde haar eerste recital speelde, is inmiddels verhuisd naar Brazilië. Ze won vele prijzen en speelde met verschillende gerenommeerde orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In het filmpje wat je hier ziet, wordt ze begeleidt door het Berliner Philarmoniker en de Franse dirigent Pierre Boulez. Dit concert (“Europa Konzert from Lisbon”) vond plaats op 1 mei 2003 in het Mosteiro dos Jerónimos in Belém, Lissabon. Het “Piano Concerto No. 20″ van Mozart zie je in het filmpje, maar tijdens het concert werden ook “Le Tombeau de Couperin” van Ravel gespeeld en het “Concert voor orkest” van Bartók. Mocht je het hele concert willen zien is het te koop op DVD (bijvoorbeeld bij Amazon of Twenga).

Mocht je Maria João Pires live willen zien dan kun je op zondag 14 juni 2009 terecht in het Concertgebouw van Amsterdam. Ze zal dan begeleid worden door Pavel Gomziakov op cello. Verschillende stukken van Chopin en Liszt zullen ten gehore gebracht worden. Aanvangstijd 20.15 uur. Reserveer hier.

Lees ook:Celeste Rodrigues: 65 jaar
Lees ook:Maria da Fé zingt 50 jaar fado
Lees ook:Fado: Cuca Roseta lanceert album
Lees ook:Nederlander hoogtepunt van saxofoon festival
Lees ook:De Santa Maria Manuela bij Sail Amsterdam 2010

Eén reactie op “Maria João Pires in Concertgebouw

  1. janine

    Hee Wil, jij bent snel! Ik was bij die uitzending net :-) met de 2 kleine virtuoosjes. Was heel leuk. Ciao!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.