Nieuw album Ana Moura nu in de winkels

Nova imagemGoed nieuws voor de liefhebbers van fado: vanaf vandaag ligt het nieuwe album van Ana Moura in de Nederlandse winkels!Leva-me aos Fados” is het vierde album van de fadista met de gouden stem en heeft in Portugal al de status van dubbel platina bereikt. Hiermee lijkt het grote succes van het vorige album, “Para Além da Saudade“, voorbij gestreefd te gaan worden.

Leva-me aos Fados” kon niet anders dan een succes worden. De zeventien nummers die het album kent zijn stuk voor stuk juweeltjes van de hand van de grootste namen uit de wereld van fado. Het album is geproduceerd door Jorge Fernando, de voormalige gitarist van Amália Rodrigues. Hij heeft tevens een groot deel van de nummers gecomponeerd en speelt de akoestische gitaar (viola). De Portugese gitaar (guitarra) wordt gespeeld door Custódio Castelo, die we natuurlijk allemaal kennen van de samenwerking met Cristina Branco. De akoestische basgitaar is voor rekening van Filipe Larsen. Ook zijn er bijdragen van de bekende singer-songwriters José Mário Branco (Águas Passadas), Amélia Muge (Não é um Fado Normal) en Tozé Brito (Como uma Nuvem no Céu).

Op het album hoor  je de klassieke klanken van de fado, zoals in het nummer “Fado Vestido de Fado“, maar ook verrassende elementen. Bijzonder is het nummer “Não é um Fado Normal“, waarbij de fado wordt gecombineerd met Portugese folklore, door een ontmoeting tussen Ana Moura en de traditionele folkgroep “Gaiteiros de Lisboa“. Mijn persoonlijke favoriet, want hoe melancholischer hoe beter, is “Rumo ao Sul“, maar ook de volhardendheid die spreekt uit “Esta noite” bevalt zeer goed.

Naast het nieuwe album kun je ook de CD/DVD “Coliseu” vinden in de winkels. Deze CD (15 tracks) en DVD (20 tracks) vormen een registratie van het concert dat Ana Moura op 26 juni 2008 gaf in het imposante Coliseu dos Recreios in Lissabon, met gastoptredens van Maria da Fé en Beatriz de Conceição. Hierop hoor en zie je een selectie van nummers van de eerste drie albums.

Mocht je “Leva-me aos Fados” of “Coliseu” online willen kopen, klik dan door naar deze link.
Hou voor meer informatie over Ana Moura ook zeker portugal.blog in de gaten! Er zijn weer een aantal concerten in Nederland in aantocht, waar ik spoedig meer over zal vertellen.

Lees ook:Prijsvraag: Win de CD/DVD Coliseu van Ana Moura!
Lees ook:Gratis download nieuwste single Ana Moura
Lees ook:Ook mannen zingen fado: Ricardo Ribeira
Lees ook:Lula Pena terug met nieuw album
Lees ook:Ana Moura genomineerd voor Songlines Music Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.