Belle Chase Hotel: geniale easy listening

Geweldig, de groep Belle Chase Hotel is weer terug! Geen verrassing dat het eerste concert van de groep, vanavond in het Teatro Gil Vicente in Coimbra, direct uitverkocht is, want ze maken geniale muziek.

Bovenstaand nummer is afkomstig van het debuutalbum “Fossanova” dat in 1998 verscheen. Twee jaar later kwam de opvolger “La Toilette des Etoiles”, waar de titelsong in het Frans werd gezongen en ook een nummer in het Portugees op stond (São Paolo 451, zie filmpje onderaan). Verder zingt de band vooral in het Engels, zowel eigen materiaal als covers, bijvoorbeeld “Telephone Call from Istanbul” van Tom Waits. De krant “Público” noemde de groep een muzikale carrousel van chanson, tango, samba, cabaret en soul en een “rock-cabaret-tropicalia-vaudeville-jazz-cocktail”. Lastig in een hokje te stoppen dus…

De groep bestond in de originele vorm uit Antoine Pimentel (drums), Filipa (viool), João Baptista (bass), J.P. Simões (zang), Luis Pedro (piano, mandoline, accordeon), Marco (sax), Pedro Renato (guitaar), Raquel Ralha (zang) en Sérgio Costa (guitaar en fluit). Nadat de bandleden enkele jaren opsplitsten in verschillende projecten (Azembla´s Quartet, Quinteto Tati en Wray Gunn) zullen ze vanavond voor het eerst in zeven jaar weer samen op het podium staan. Na Coimbra volgen nog twee concerten in Lissabon en Porto, waarvan de data nog niet zijn vastgesteld. Er wordt ook gespeculeerd over een derde album, maar voorlopig is zanger J.P. Simões nog bezig met zijn nieuwe solo album dat deze maand uit komt.

Lees ook:Sean Riley & The Slowriders: folk rock uit Portugal
Lees ook:Deolinda opnieuw in de prijzen
Lees ook:Nieuw album voor Rodrigo Leão
Lees ook:Xutos & Pontapés direct naar nummer 1 verkochte albums
Lees ook:Tour de France: de Portugezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.