Minister treedt af na maken van beledigend gebaar

Tijdens een debat deze week in het Portugese parlement maakte de Minister van Economie, Manuel Pinho, een gebaar naar Bernardino Soares van de communistische partij, wat hem niet in dank werd afgenomen. Als je het filmpje bekijkt vraag je je af of zoiets voldoende is om meteen af te treden, maar dat was kennelijk de enige oplossing. Premier Socrates verklaarde dat niets het gedrag van Pinho kan rechtvaardigen, maar dat het aangetaste imago van de overheid is hersteld door het aftreden van de minister. Zie hier het schandaal:

Wat Pinho hier doet is het uitbeelden van hoorns, oftewel cornos in het Portugees. De bijbehorende uitspraak “levar nos cornos” wordt over het algemeen gebruikt als een vrouw haar man bedriegt met een ander. Pinho maakte het gebaar nadat Bernardino Soares hem een leugenaar noemt in een discussie over de zinkmijnen van Aljustrel. De opmerkingen van Soares tastten Pinho dermate in zijn eer aan, dat hij hetzelfde gevoel wilde geven aan de PCP kopman.Vrij snel na het incident diende Pinho zijn ontslag in.

Minister van Financiën, Fernando Teixeira dos Santos, neemt de taken van de afgetreden minister waar tot de parlementaire verkiezingen van 27 september.

Lees ook:Hoorns van minister Pinho verpesten kansen PS
Lees ook:Acht nieuwe gezichten in Portugese regering
Lees ook:Successtory Nederlands gezin in Alentejo
Lees ook:Mexicaanse griep: Portugal blijft staan op één besmetting
Lees ook:Medewerker verzorgingstehuis op heterdaad betrapt bij verkrachting

Eén reactie op “Minister treedt af na maken van beledigend gebaar

  1. Don Amaro

    Ik was verbaasd dat er zoveel aandacht werd besteed. Bijna alle kranten, alle nieuwskanalen … zelfs de voorpagina hier op Madeira. Het vreemde is dat als je hier op Madeira ziet wat regeringsleden voor gebaren en taal ze gebruiken … dan zou je zeggen dat we om de week geen regering meer hadden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.