Pepe uitgenodigd voor kwalificatieduel tegen Albanië

Carlos Queiroz, bondscoach van het Portugese elftal, heeft bekend gemaakt voetballer Pepe te hebben uitgenodigd voor het komende kwalificatieduel tegen Albanië. Pepe, verdediger bij Real Madrid, kwam enige tijd geleden in opspraak door een schaamteloze uitbarsting in een wedstrijd tegen Getafe. Hij beging een overtreding tegen Gasquero, schopte hem twee keer in zijn rug en gaf later Albin een klap (zie filmpje verderop in het bericht). Het leverde hem uiteraard een rode kaart op, maar ook een schorsing van tien wedstrijden. Voor Queiroz maakt het niet uit. Hij accepteert de beslissing van de Spaanse voetbalbond en vind het voldoende dat Pepe de straf uitzit en zijn excuses heeft gemaakt aan het publiek.

Kort na het incident verklaarde Pepe nog dat hij zo geschokt was over zijn eigen optreden dat hij erover dacht te stoppen met voetbal. Hij herkende zichzelf niet van de beelden die hij terugkeek. “Ik heb totaal de controle over mezelf verloren,” verklaarde de verdediger.

De Portugese pers schrijft al weken over het voorval. De reacties van de lezers vallen over het algemeen niet positief uit voor Pepe. Zo zegt iemand bijvoorbeeld dat hij maar voor het Braziliaanse elftal moet gaan spelen. Pepe is naast Deco de tweede Braziliaan die uitkomt voor het nationale team van Portugal. De frustratie van het publiek komt uiteraard ook door de slechte positie waarin Portugal zich bevindt. Het elftal staat momenteel op de vierde plaats in de poule, achter Zweden, Hongarije en Denemarken, met 6 punten uit 5 wedstrijden. Winst op 6 juni is dus absoluut noodzakelijk.

Lees ook:Braziliaan Liedson uitgenodigd voor Portugees elftal
Lees ook:Positie Portugese bondscoach uitzichtloos
Lees ook:Queiroz heeft 24 fitte spelers voor wedstrijd tegen Albanië
Lees ook:Bondscoach een maand geschorst en een boete van duizend euro
Lees ook:Nog een Braziliaan naar Portugees nationaal elftal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.