FC Porto verovert landskampioenschap

Nadat Benfica dit weekend gelijk speelde tegen Trofense en Sporting won van Vitória Setúbal, was het aan FC Porto hun wedstrijd tegen Nacional de Madeira te winnen om zeker te zijn van de overwinning in de Portugese Liga Sagres. En dit deden zij vanavond: Bruno Alves kopte FC Porto in de 48ste minuut naar de 24e landstitel voor de club.

Sporting is door de winst van dit weekend verzekerd van de tweede plaats en dus tevens van de Champions League. Benfica verspeelde al zijn kansen door wederom niet te kunnen winnen van een laag geplaatst team. De aanhang zwaaide met de bekende witte doekjes om hun ongenoegen kenbaar te maken aan de voetballers, maar vooral ook aan trainer Quique Flores.

FC Porto viert feest, want voor de vierde achtereenvolgende keer veroveren zij de titel. Trainer Jesualdo Ferreira is de eerste Portugese trainer die dat voor elkaar krijgt. Verdediger Bruno Alves wist met een kopbal de 1-0 te scoren. Tegenstander van vanavond, Nacional de Madeira, blijft door het verlies op de vierde plaats staan.

Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica
Lees ook:Drie maal gelijkspel bij start Portugese Liga
Lees ook:Sporting: Van Basten of Rijkaard?
Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal
Lees ook:Nieuwe trainer Benfica bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.