Hoge straffen voor overvallers Zuid Afrika

WKTwee Portugese journalisten, een fotograaf van Global Imagens en een journalist van Expresso, zijn afgelopen woensdag in hun hotelkamer in Zuid Afrika overvallen. Ze sliepen in de Nutbush Boma Lodge om verslag te doen van de voorbereidingen van het Portugees nationaal elftal. Om vier uur ´s nachts drongen drie individuen de kamer binnen en zetten de fotograaf António Simões een pistool tegen zijn hoofd.  De andere Portugese journalist (en een Spanjaard die ook aanwezig was) sliepen door de overval heen.

De daders namen voor duizenden euros aan camera´s, computers en ander materiaal mee. Lang konden ze er echter niet van genieten, want de Nigeriaan van 28 jaar en twee Zimbabwanen van 21 en 28 werden opgepakt en inmiddels ook al berecht door de speciale rechtbank die is ingesteld om snel straffen uit te kunnen delen gedurende het Wereldkampioenschap voetbal. Over de hoogte van de straffen is de berichtgeving tegenstrijdig, maar het zou ergens tussen de vier en vijftien jaar gevangenisstraf liggen.

Voorafgaand aan het WK voetbal werd al veel gesproken over de risico´s van criminaliteit. Het was dan ook zaak voor de autoriteiten dit eerste incident zo spoedig mogelijk op te lossen en de daders hard aan te pakken. Het voorkwam echter niet dat ook de Griekse selectie op hun hotelkamers werd beroofd.

Lees ook:Portugal in “group of death”
Lees ook:Portugal treft Bosnië in play-offs
Lees ook:Sporting afgeslacht door Bayern: 1-7
Lees ook:Britse voetbalsupporter moet Portugese cel in
Lees ook:Fotografie: André Boto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.