Grote namen uit voetbalwereld schieten Queiroz te hulp

carlos queirozMooier dan i-online kun je het niet zeggen. Zij schreven vandaag een artikel met de kop: Caso Queiroz. Em busca dos limites do ridículo. Het is inderdaad een absurd schouwspel aan het worden. De Portugese bondscoach ligt onder vuur door de vermeende beledigingen aan het adres van de directeur van de Portugese dopingcommissie. Gisteren trommelde hij zijn vrienden op om hem te verdedigen. Sir Alex Ferguson kwam speciaal voor een getuigenis naar Portugal, maar ook Figo en Pinto da Costa (de president van FC Porto) meldden zich bij het kantoor van de Portugese voetbalbond.

Deze getuigen moeten de disciplinaire raad van de Federação ervan overtuigen dat Queiroz een zachtaardig man is, die volop voor het uitbannen van de doping in de sport is. Maar liefst zeven mensen werden vandaag gehoord in dit disciplinaire onderzoek dat draait om één stom zinnetje. Pinto da Costa wees vandaag met de beschuldigende vinger naar de overheid. Hij waarschuwde ervoor dat het Portugese voetbal op internationaal gebied weinig serieus genomen zal worden als dit soort incidenten als ernstig worden beschouwd. Er wordt hier een daar ook gevreesd dat deze polemiek invloed zou kunnen hebben op de kandidatuur van Portugal en Spanje voor de organisatie van het WK in 2018 of 2022.

Voorlopig lijken de kansen van Queiroz, na de getuigenverklaringen in zijn voordeel, groter geworden te zijn. President van de Federação, Gilberto Madaíl, verklaarde dat de bondscoach voorlopig nergens heen gaat en gewoon Portugal´s aankomende kwalificatiewedstrijden gaat voorbereiden. Dat er ontslagen zullen vallen lijkt onvermijdelijk, maar wie de slachtoffers gaan zijn blijft voor nu onduidelijk.

Lees ook:Bondscoach een maand geschorst en een boete van duizend euro
Lees ook:Positie Portugese bondscoach uitzichtloos
Lees ook:Portugal treft Bosnië in play-offs
Lees ook:Nog een Braziliaan naar Portugees nationaal elftal?
Lees ook:Portugese bondscoach maakt ruzie met journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.