Dagje shoppen in Portugal

Shopping Vasco da Gama

Net als in Amerika vind het meeste winkelen in Portugal plaats in de grote shoppings.
Er zijn er talloze verspreid over het land, die qua architectuur wellicht iets afwijken, maar qua winkels vaak identiek zijn. Je vindt er altijd de Spaanse kledingketens, zoals Mango, Zara, Bershka en Stradivarius. Sommige centra hebben ook een H&M en een C&A. Daarnaast zijn ook altijd de iets duurdere Cortefiel en Massimo Dutti te vinden, en de designerwinkel Victor Victoria.

Een groot gedeelte van de shoppings bestaat uit hipermercado, oftewel grote supermarkt die ook kleding, boeken, electronica etc. verkoopt. De Fnac is de winkel voor cd´s, dvd´s, computerartikelen en boeken. Er is over het algemeen een bioscoop, een bowlingbaan en een eindeloze rij restaurants en cafe´s.

Een aantal grote shoppings zijn:

- Columbo, in Lissabon vlakbij Benfica stadion (dus niet heen gaan als er een wedstrijd is, want dan is het veel te druk

- Vasco da Gama, in Lissabon op het terrein van de Expo 98. Mooi om te zien, maar naar mijn idee niet de beste optie om te winkelen

- Loures shopping, in een buitenwijk van Lissabon (Loures), maar daardoor iets rustiger, terwijl het wel alle winkels heeft

- Campera: outletshopping aan de snelweg van Lissabon naar Porto (op ongeveer 30 min. van Lissabon). Zonder twijfel beste outletshopping van Portugal.

- Norte shoping: even buiten het centrum van Porto.

- Freeport, een outletshopping in Alcochete (aan de andere kant van de Vasco da Gama brug vanaf Lissabon gezien). Naast kleding ook outlet in bijvoorbeeld woonartikelen.

- Serrashopping: pas drie jaar oude shopping in Covilhã, in de Serra da Estrela

- Algarve Shopping: op de N125 tussen Albufeira en Armação de Pera. Niet heen gaan op een regenachtige dag in de zomer, want dan gaan álle toeristen er heen

- Forum Shopping: in Faro, vlakbij het vliegveld.

Er zijn nog véél meer shoppingcentra te vinden in Portugal. Je kunt ze op www.google.pt makkelijk vinden.

In de grote steden vindt je ook winkelstraten. Hier kom je sneller andere winkels tegen dan in de shoppings. In Lissabon kun je leuk winkelen in de wijk Chiado of de Baixa. Ook in het centrum van Porto vind je een leuke winkelstraat. In de Algarve zijn de centra minder bedeeld qua winkelmogelijkheden. Het centrum van Faro heeft nog wel het één ander en ook in Portimão zijn wat opties, maar heel uitgebreid is het niet.

De meeste kledingwinkels in Portugal zijn buitenlandse merken. Hou echter goed je ogen open voor het Portugese merk Maluka, want zij hebben geweldige dingen. Vooral de spijkerbroeken zijn goed. Ook zie je nog wel eens winkels van Fatima Lopes. Dit is een Portugese ontwerpster die mooie kleding maakt en zelfs nog wel eens betaalbaar is.

Meer info: www.maluka.pt en www.fatima-lopes.com

Lees ook:Gourmet Hamburger gaat internationaal
Lees ook:Kerk wil geen ruimere openingstijden winkels
Lees ook:Uit het bushokje op je tas
Lees ook:Schoenen shoppen in Lissabon
Lees ook:Goedkoop weekendje weg: Porto

Eén reactie op “Dagje shoppen in Portugal

  1. Dai Briggs

    vergeet niet dat er heeeeel veel winkeltjes sneuvelen in Portugal omdat men massaal in de shoppingcentrums gaat winkelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.