Grootste bosbrand tot nu toe verwoestte 2441 hectare

De grootste bosbrand van dit jaar in Portugal, tot nu toe, was die in São Miguel do Mato (regio Entre Douro e Vouga). Eind juli verwoestten de vlammen daar een gebied van 2.441 hectare grond, hoofdzakelijk bos en een klein stukje landbouwgrond. Eind juli was sowieso een zware tijd wat betreft bosbranden. Volgens de gegevens van het Europese orgaan EFFIS (European Forest Fire Information System) woedden toen verschillende branden van meer dan tweehonderd hectare in Portugal. Deze eerste week van augustus ziet er minder ernstig uit, maar toch zijn er dagelijks nog honderden brandweermannen op de been.

Tot en met eind juli telde Portugal een totaal van 8.753 bosbranden met een gezamenlijk oppervlakte van 19.347 hectare. Dit zijn ongeveer tweeduizend bosbranden minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met 2007 en 2008 zijn het echter slechte cijfers. Er is in de eerste zeven maanden van 2010 al meer verbrand dan in heel 2008. In de regio Porto woedden dit jaar de meeste branden, terwijl rond Aveiro de meeste grond verbrandde.

Lees ook:Opnieuw bosbranden in Portugal
Lees ook:Veel bosbranden in Portugal
Lees ook:Minder geld voor blussen Portugese bosbranden
Lees ook:Hoogtepunt bosbranden afgelopen zaterdag
Lees ook:Al acht mensen opgepakt voor veroorzaken bosbrand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.