Portugese en Spaanse producenten maken Iberische wijn

Na het ontwikkelen van de Duradero, de allereerste Iberische wijn, hebben de Portugese producent Quinta do Portal (Sabrosa) en het Spaanse Liberaria Enológica (Zamora) besloten tot het ontwikkelen van een nieuwe soort. De nieuwe Iberische wijn zal bestaan uit vier druivensoorten die groeien in het gebied van de Douro, aan weerszijden van de grens, geplukt in 2009 of gedurende de komende víndima (pluk). De Portugese rassen die zijn gekozen zijn Tinta Roriz en Touriga Nacional.

De eerste Iberische wijn, de Duradero, werd in 2005 gemaakt. Hoe de nieuwe Iberische wijn zal gaan heten is nog niet bekend. Wil je meer weten over de Quinta do Portal klik dan door naar de website. Je vindt er informatie over de wijnen en de productie, maar ook over de mogelijkheden tot bezoeken van de Quinta, eventueel met overnachting.

Lees ook:Portugal verwelkomt eerste Iberische lynx
Lees ook:Vinho verde wordt nieuwe zomerdrankje
Lees ook:Uitnodiging: kom gratis Portugese wijnen proeven!
Lees ook:Wijnfles nu ook leesbaar voor blinden
Lees ook:Twee Iberische lynxen geboren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.