Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica

Het enige wat Benfica hoefde te doen vanavond was niet verliezen. Dan zou het verzekerd zijn van het landskampioenschap. Maar ook in Portugal blijft het spannend tot de allerlaatste speelronde, want de Encarnados wisten de titel niet veilig te stellen in hun wedstrijd tegen FC Porto. Goals van Bruno Alves, Farías en Belluchi gooiden roet in het eten, ondanks het doelpunt van Luisão aan de kant van Benfica. Een 3-1 nederlaag tegen FC Porto is altijd pijnlijk, maar deze deed extra zeer.

FC Porto maakt overigens geen kans meer op de titel, want het verschil met koploper Benfica is nu acht punten, maar voor Sporting Braga ligt het kampioenschap nog wel binnen bereik. Zij deden vanavond wat ze moesten doen, namelijk winnen van Paços de Ferreira (met 1-0, goal van Meyong). Het puntenverschil tussen de nummer één en twee is hiermee drie punten en dus is alles nog mogelijk.

Wie weet kan Braga volgende week, net als FC Twente vandaag in Nederland, zorgen voor een stunt en voor de allereerste keer in de geschiedenis de titel winnen. Benfica werd voor het laatst landskampioen in seizoen 2004/2005. Op 9 mei zal de ontknoping volgen als Benfica het opneemt tegen Rio Ave en Sporting Braga naar Madeira afreist voor de wedstrijd tegen Nacional.

Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal
Lees ook:Drie maal gelijkspel bij start Portugese Liga
Lees ook:FC Porto verovert landskampioenschap
Lees ook:Benfica wint derby
Lees ook:Benfica naar kwartfinale Europa League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.