Obama kiest voor Portugese waterhond

Het heeft even geduurd en de pers was er druk mee, maar het is dan eindelijk zover: Obama heeft een hond gekozen voor zijn dochters. En omdat zijn oudste dochter allergisch is, zoals we allemaal weten inmiddels, koos hij voor een Portugese waterhond, want die verliest zijn haar niet. Komende dinsdag zal de puppy zijn intrede maken in het Witte Huis. De hond is zes maanden oud en afkomstig uit een kennel waar ook presidentiële voorganger Kennedy zijn Portugese waterhonden vandaan haalde.

De Portugese waterhond is een ras dat waarschijnlijk al ten tijde van de Romeinen bestond. De Portugezen fokten het ras ten behoeve van de visserij. Ze zijn uitstekende zwemmers door een soort zwemvliezen aan hun poten, het feit dat ze hun vier poten gebruiken bij het zwemmen en hun sterke staart. Ze hielpen bij het binnenhalen van de netten, het zoeken naar verloren objecten en bewaakten de boot en materialen gedurende de nacht.

Ze zijn vaak zwart, maar er bestaan ook witte of bruine. Soms zijn ze zwart of bruin met witte delen. In 1631 schilderde Rembrandt een zelfportret waar hij een Portugese waterhond aan zijn voeten heeft (te zien in Parijs in het Musée du Petit Palais). Je kunt in Portugal de honden vinden in de Canil da Ria Formosa, een kennel in het natuurgebied voor de kust van Olhão in de Algarve.

Bron: www.dailymail.co.uk

Lees ook:Die andere Portugese hond
Lees ook:Man martelt en verbrand zijn huisgenoot
Lees ook:De Romaria van Nossa Senhora d´Agonia
Lees ook:“Vallende rots had nooit voorkomen kunnen worden”
Lees ook:Dolfijnen in de Taag

Eén reactie op “Obama kiest voor Portugese waterhond

  1. Janine

    Ja waanzinnig, Obama heeft een Lola gekocht!
    Hond van niveau dus!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.