Make-up en nagellak verboden voor mannen in het leger

Aan het begin van deze maand werd een nieuwe regel van kracht binnen het Portugese leger, die de vrijheden omtrent het uiterlijk aan banden legt. Er mag door de mannen vanaf nu officieel geen make-up gedragen worden en evenmin mogen ze hun nagels lakken, bevestigt generaal Pinto Ramalho. Voor de vrouwen ziet het er iets anders uit: zij mogen bescheiden make-up dragen en hun nagels lakken in een “discrete kleur”.

De nieuwe regel leidde tot hilariteit in de kazernes. Volgens de voorzitter van de Associação Nacional de Sargentes (Nationale Associatie van Serganten) is de nieuwe regel absurd. Volgens hem zijn dit zaken die door het gezonde verstand moeten worden beoordeeld en niet vastgelegd binnen regels. Hij vraagt zich af of men geen belangrijkere dingen heeft om zich mee bezig te houden.

Naast het dragen van make-up zijn nu ook zichtbare piercings en tatoeages verboden voor de soldaten. Al bestaande tatoeages moeten worden gemeld binnen 30 dagen. Indien het gaat om een discriminerende afbeelding of tekst dient deze verwijderd te worden. Het gebruik van tatoeages in het Portugese leger werd tijdens de Koloniale Oorlog zeer gebruikelijk. Men tatoeëerde vooral de armen of vingers om eer te bewijzen aan de familie in Portugal, of om de aanwezigheid in Afrika vast te leggen (zie foto). Eén van de meest geliefde zinnen was: Amor de Mãe (Liefde van Moeder).

Bron: Correio da Manhã

Lees ook:Onderdelen noodbrug bereiken Madeira
Lees ook:Vervuilende auto´s mogen binnenstad niet meer in
Lees ook:Portugese homoseksuelen mogen geen bloed geven
Lees ook:Eerste Prada winkel in Lissabon
Lees ook:Portugal in het klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.