Varkensgriep: twee Portugezen in quarantaine

Vanochtend meldde de krant Correio da Manhã dat twee Portugese studentes van 26 jaar die zondag vanuit Mexico-Stad naar Lissabon vlogen voor tenminste tien dagen hun huis niet mogen verlaten.

Ze meldden zich zondagavond in het ziekenhuis Hospital Amadora-Sintra met griep symptomen, nadat ze in de Portugese krant hadden gelezen wat er gaande was, aangezien ze het verhaal in Mexico niet echt hadden meegekregen. De arts in het ziekenhuis heeft geen reden om aan te nemen dat het om de varkensgriep zou gaan, maar heeft de twee vrouwen gevraagd tien dagen thuis te blijven, omdat dat de periode is waarin het virus zich manifesteert. Als de klachten erger worden en vooral als er koorts optreedt moeten ze terugkomen in het ziekenhuis.

Tot op heden worden er in Portugal weinig tot geen concrete maatregelen genomen in de situatie rond de varkensgriep. Er is alleen bekend dat sommige ziekenhuizen meer van het antibioticum Tamiflu in huis halen en passagiers uit risicogebieden die terugvliegen naar Portugal worden geïnformeerd over wat zij moeten doen als ze klachten krijgen. De Spaanse minister van Volksgezondheid heeft de Spanjaarden aangeraden hun bezoek aan Mexico uit te stellen, maar zover wil de Portugese minister Ana Jorge nog niet gaan. Desondanks besloten gisteren 55 van de 213 passagiers niet aan boord te gaan van de vlucht van Lissabon naar Cancún.

Bron: Correio da Manhã

Lees ook:Eerste geval van Mexicaanse griep in Portugal bevestigd
Lees ook:Baby sterft in de wachtrij van het ziekenhuis
Lees ook:Vijf honderd klachten per dag in klachtenboek
Lees ook:Griepslachtoffers moeten thuis uitzieken
Lees ook:Mogelijk slachtoffer Mexicaanse griep weigert behandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.