Eerste geval van Mexicaanse griep in Portugal bevestigd

Gisteren werd er al druk gespeculeerd over een waarschijnlijk geval van de griep A H1N1 in Portugal. Vanmiddag maakte Minister van Gezondheid, Ana Jorge, bekend dat de resultaten inderdaad positief zijn teruggekomen uit het laboratorium in Londen.

Het gaat om een vrouw van 31 die op vakantie was geweest in Mexico. Ze maakt het inmiddels goed dankzij de virusremmers. Haar naaste familie en de andere mensen in het reisgezelschap worden nauwlettend in de gaten gehouden, maar er zijn voorlopig geen sporen van besmetting.

Tijdens de persconferentie van vanmiddag sprak Ana Jorge haar dank uit aan de getroffene, omdat ze haar huis niet had verlaten in de tijd dat het virus actief was. Verder probeerde ze vooral de Portugese bevolking gerust te stellen door te benadrukken dat het om een benigne (goedaardig) virus gaat en dat niet iedereen die in Mexico geweest is ook automatisch het virus heeft.

Er is in Portugal inmiddels een 24-uurs telefoonlijn geopend voor mensen die terugkomen uit de risicovolle gebieden en griepsymptomen hebben. Op vluchten die terugkeren uit Mexico worden de passagiers uitgebreid geïnformeerd over het virus.

Bron: rtp

Lees ook:Tweede geval van virus A (H1N1) bevestigd
Lees ook:Varkensgriep: twee Portugezen in quarantaine
Lees ook:Portugal sluit twee scholen wegens griep
Lees ook:Eerste niet-reizigers in Portugal besmet met griep A
Lees ook:Mexicaanse griep: Portugal blijft staan op één besmetting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.