Portugal promoot elektrische auto

(foto: Steve Punter, Flickr)

(foto: Steve Punter, Flickr)

Portugal is begonnen met een ambitieus plan om de elektrische auto te promoten. Doel is dat binnen drie jaar 20% van het Portugese wagenpark geen CO2 meer uitstoot. In 2020 moeten 180.000 elektrische auto´s rondrijden die bij 25.000 oplaadstations terecht kunnen. De eerste honderd oplaadstations moeten dit jaar nog klaar zijn, waarvan de eerste vorige week in Lissabon opende. Portugal krijgt hulp van Nissan, die heeft aangekondigd een fabriek voor oplaadbare batterijen te openen in het land. Nissan investeert 355 miljoen dollar in de fabriek die 60.000 lithium-ion batterijen per jaar moet gaan produceren.

De Portugese overheid biedt verder financieel voordeel voor degene die een elektrische auto aanschaft. Voor bedrijven is er belastingvoordeel en voor particulieren een fikse korting op de aankoopsprijs (tot 6.500 euro). Portugal neemt een voorsprong in de wereld van duurzame energie omdat er enerzijds dringend iets gedaan moet worden aan de uitstoot van CO2 en men anderzijds minder afhankelijk wil zijn van de import van olie.

Lees ook:Vervuilende auto´s mogen binnenstad niet meer in
Lees ook:Portugal lanceert nieuw energieproject
Lees ook:Verdien € 20.000,- voor vier dagen werken in de Algarve
Lees ook:Tornado zorgt voor schade en gewonden
Lees ook:Geen extraatjes meer voor Portugese ministers

Eén reactie op “Portugal promoot elektrische auto

  1. Danny

    Fantastisch! Spanje en Portugal hebben bijna geen gas en olie in de grond, maar we veel wind zon en waterkracht. Zo wordt Europa minder afhankelijk van de OPEC en Rusland.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.