Meer dan een miljoen euro aan kerstverlichting

DSC00028In Portugal wordt veel aandacht besteed aan kerstverlichting. De Algarve is hierop geen uitzondering. Dit jaar zal er meer dan een miljoen euro worden geïnvesteerd in het zuiden van Portugal. Dit is nodig om mensen naar de stadscentra te lokken om hun kerstinkopen te doen, uit eten te gaan en het nieuwe jaar te vieren.

Het meeste geld wordt besteed in Albufeira en Portimão. Albufeira heeft één van de grootste Oud-en-Nieuw-feesten van het land, met concerten van grote artiesten op het strand, waar duizenden bezoekers op afkomen. Dit jaar wist de gemeente een goede deal te sluiten, want ze zullen een ton minder moeten betalen voor een zelfde hoeveelheid kerstverlichting. Dit jaar wordt er “slechts” 270.000 euro betaald. In Portimão wordt 350.000 euro uitgegeven aan kerstdecoratie, waarvan 200.000 aan lichtjes, die nog deze maand aan zullen gaan. Naast genieten van de mooie verlichting zullen de bezoekers van zowel Albufeira als Portimão ook kunnen schaatsen op een kunstijsbaan.

Een stad die vindt dat er in tijden van economische crisis belangrijkere uitgaven zijn dan kerstverlichting is Lagos. Na een investering van 200.000 euro vorig jaar, blijft Lagos nu steken op ongeveer 50.000 euro. De burgemeester van Faro is er nog niet uit, maar wil in ieder geval zo min mogelijk uitgeven aan de lampjes.

Lees ook:Dierentuin nodigt blinden uit
Lees ook:De nieuwste lekkernij uit Albufeira
Lees ook:De hipste dansfeesten van de Algarve
Lees ook:Vaar mee in boot op zonne-energie
Lees ook:Favoriete restaurants: Clube de Pesca in Albufeira

Eén reactie op “Meer dan een miljoen euro aan kerstverlichting

  1. LED bouwlamp

    En dan wordt er nog niet eens gesproken over de energiekosten..
    Zullen ze wel gebruik maken van LED verlichting??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.