De nieuwste lekkernij uit Albufeira

Albufeira heeft het strand, de bars en restaurants, de roltrap en de lift, maar nu ook de farrobito. Deze lekkernij kwam als winnaar uit de bus in een wedstrijd die werd uitgeschreven door de gemeente. Doel was om een nieuwe doce típico te bedenken, oftewel een zoet gebakje of cakeje was past bij de regio. De farrobito won de wedstrijd, want werd niet alleen gemaakt van regionale producten, maar is ook nog eens “light”.

Het resultaat zie je op het plaatje hiernaast. Mooie ronde cakejes, die bedekt lijken te zijn met chocola en nootjes, maar dat is echter niet het geval. De farrobito is gemaakt van de drie meest typische producten in de Algarve: johannesbrood, amandelen en de sinaasappel. De donkere kleur komt van het johannesbroodpitmeel en de nootjes zijn amandelschaafsel.

De farrobito is light, omdat in de bereiding olijfolie wordt gebruikt in plaats van boter en honing in plaats van suiker, beide ook belangrijke regionale producten natuurlijk. Bedenker van de farrobito is Júlio David, een lokale banketbakker. Hij won vijftienhonderd euro én zal binnenkort zijn gebakjes in de bakkerijen van Albufeira zien liggen. Ook aan de verpakking, die mij direct deed denken aan die van de pastéis de Belém, is veel aandacht besteed. En voor alle toeristen goed nieuws: er is ook speciale aandacht besteed aan de conservering, zodat iedereen de farrobitos gewoon mee naar Nederland kan nemen!

Lees ook:São Martinho festiviteiten in Portimão
Lees ook:Meer dan een miljoen euro aan kerstverlichting
Lees ook:Portugal in “group of death”
Lees ook:Het lekkerste gebakje van de wereld
Lees ook:Toerist mogelijk vermoord in Albufeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.