Discussie over sneeuwschuivers

Neve 10Jan2009 017Zelfs Portugal ontkomt deze winter niet aan de sneeuw. Nu is dat in sommige delen van het land niet zo bijzonder, zoals de Serra da Estrela waar je kunt skieën, maar de sneeuwval van de laatste tijd is ongekend. Zelfs op plaatsen in de Alentejo bedekte een laagje sneeuw de daken en straten. De gevolgen waren groot: in meer dan twintig gemeenten werden scholen gesloten door de sneeuw, op veel plaatsen gebeurden ongelukken en maar liefst vierenzestig wegen werden afgezet.

Dit doet in het land een discussie oplaaien over de capaciteit om deze barre weersomstandigheden te bestrijden. Zijn er bijvoorbeeld wel genoeg sneeuwschuivers? In heel het land zijn zestien sneeuwschuivers, waarvan de helft in de Serra da Estrela staat. Buiten het gebrek aan middelen zou ook de organisatie van de sneeuwbestrijding slecht georganiseerd zijn. Waarom werd er niet beter gewaarschuwd voor de toestand op de wegen ?

En zo is het nooit goed. In Nederland wordt er geklaagd dat de sneeuw en vorst te uitgebreid worden besproken in de media. In Portugal klaagt men niet voldoende gewaarschuwd te zijn. Voor de Portugezen lijkt het probleem zich overigens vanzelf op te gaan lossen, want volgens de weersverwachting is er regen op komst. Wellicht ontkomt de regering daarmee aan een investering in nieuwe sneeuwschuivers.

Lees ook:Albufeira herdenkt slachtoffers gevallen rots
Lees ook:Die andere Portugese hond
Lees ook:Vorst maakt intrede in Portugal
Lees ook:Guarda wordt wakker in witte wereld
Lees ook:Op skivakantie in de Serra da Estrela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.