Zelf maken: Mousse de Chocolate

mousse-de-chocolateMisschien niet een toetje wat bij uitstek Portugees is, maar wel een zeer veel gegeten toetje in Portugal. In vrijwel elk restaurant staat het op de menukaart en met een beetje geluk is het zelfgemaakt: de mousse de chocolate. Zo maak je die:

- 200 gram pure chocolade
- 6 eieren
- 6 lepels suiker (eetlepels)
- 2 lepels roomboter (eetlepels)
- sinaasappel
Chocolade smelten en ondertussen eiwitten en suiker mixen totdat er een stevige, schuimige massa ontstaat. Als de chocolade gesmolten is de eidooiers en de boter er doorheen roeren. Naar smaak of geraspte sinaasappel schil of het sap van de uitgeperste sinaasappel erbij. Alles door elkaar roeren en een paar uur de koelkast in om op te stijven.
Voor de Portugese touch kun je er wat geschaafde amandel overheen strooien.
Ps: ook erg lekker is chocolade met mint smaak 50/50 met de normale chocolade ipv de sinaasappel smaakl!!!

Lees ook:Zelf maken: Baba de Camelo
Lees ook:Zelf maken: Figos Recheados
Lees ook:Zelf maken: Bacalhau com Natas
Lees ook:De lekkerste sangria
Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.